OS 2016 – Wie anders dan Team USA pakt goud in het mannenbasket

OS 2016 - Wie anders dan Team USA pakt goud in het mannenbasket

De Verenigde Staten hebben zich zondag op de slotdag van de Spelen in Rio de Janeiro tot olympisch kampioen in het basketbal bij de mannen gekroond. Topfavoriet en titelverdediger Team USA liet in de finale in de Carioca Arena 1 geen spaander heel van Servië en haalde het met sprekende 96-66 cijfers. Voor de Amerikanen was het hun derde titel op rij, hun zesde op zeven edities en de vijftiende keer in de geschiedenis. Het was de tweede keer dat de VS en Servië deze Spelen tegenover mekaar stonden. Ook in de groepsfase trok Amerika aan het langste eind, maar toen werd het wel een erg spannend duel en wonnen de Amerikanen met slechts drie punten verschil.
In de finale kon Servië de Amerikaanse vedetten alleen in het eerste kwart bijbenen. Daarna stond er geen maat meer op de Amerikanen, Kevin Durant werd topschutter met dertig punten.
Eerder op de dag haalde Spanje het in de kleine finale na een erg gelijkopgaande partij met 89-88 van Australië. Zo pakten de Spanjaarden na tweemaal zilver (2008 en 2012) brons.

bron: Belga