Jubileumeditie van Antwerps Bollekesfeest lokt ruim 200.000 bezoekers

De tiende editie van het Bollekesfeest was een schot in de roos. Van donderdag tot en met zondag kwamen meer dan 200.000 mensen naar de Antwerpse binnenstad om er streekproducten uit te proberen, deel te nemen aan wandelingen of om te genieten van de optredens. In tien jaar tijd evolueerde het Bollekesfeest van een culinair festijn naar een onvervalst stadsfestival waarin het beste van Antwerpen een prominente rol speelt. Het Bollekesfeest had elke dag een nieuwe traktatie in petto om zijn jubileum te vieren. Zo trakteerde de stad vrijdag met Bollekes tijdens het zomeraperitief op de Grote Markt. Het bier van brouwerij De Koninck werd in unieke, gegraveerde glazen geschonken die bezoekers mee naar huis mochten nemen. Vierduizend exemplaren gingen vlotjes de deur uit. Op vier dagen tijd werd er trouwens maar liefst 23.000 liter Bollekes geschonken.
Zaterdag lokte het vuurwerk boven de Schelde tienduizend kijklustigen en zondag was er een gratis ontbijt en voor de kinderen een reuzenpiñata die 50 kilo snoep bevatte. Op het Bollekesfeest was ook veel livemuziek te horen van 29 bands en dj’s. Bezoekers konden deelnemen aan 42 gegidste wandelingen, fiets- en boottochten.
Voorts kon er uiteraard ook heel wat gesmuld en gedronken worden. Zo bood de internationale markt specialiteiten uit niet minder dan dertig landen en werden er onder meer een Antwerpse “High Tea” en een mosselfeest georganiseerd. Nieuw dit jaar was de Antwerpse Streekbistro op het Steenplein waar vijfduizend bezoekers grote en kleine streekgerechten ontdekten.

bron: Belga