Dimitri Claeys wint 50e GP Scherens

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dimitri Claeys heeft de 50e editie van de GP Jef Scherens (1.1), de zesde manche van de Belgian Cycling Cup, op zijn naam geschreven.

De 29-jarige Claeys haalde het na 186 kilometer afgescheiden voor de Nederlander Pim Ligthart en de Rus Roman Maikin. De Nederlander Niki Terpstra, die niet aan de start kwam in Leuven, blijft leider in het klassement van de Belgian Cycling Cup.

Gerry Druyts, Daan Hoeyberghs, Nicolas Vereecken en de Fransman Justin Mottier tekenden voor de eerste aanval van de dag. Nog voor het ingaan van de tweede ronde sloten ook de Nederlanders Sjoerd Kouwenhoven en Berden de Vries voorin aan zodat we zes leiders kregen. Zij boekten een maximale voorsprong van 3:50. Voor Justin Mottier ging het tijdens de beklimming van de Keizersberg, op 65 kilometer van de finish, veel te snel en hij moest zijn metgezellen laten rijden. De vijf leiders reden dan 2:00 voor het peloton uit, waarin het tempo door de mannen van Wanty-Groupe Gobert en Veranda's Willems bepaald werd.

Met nog 47 kilometer voor de boeg smolt alles opnieuw samen en kregen we een hergroepering. Het sein voor Dries De Bondt om te gaan versnellen met Frederik Veuchelen en Antoine Warnier. Wout van Aert en Tim Wellens maakten ook de sprong naar voren. Uiteindelijk vormde zich een kopgroep met zeventien renners. Niet voor lang evenwel. Dimitri Claeys en Pim Ligthart mochten met een handvol seconden voorsprong de laatste twee ronden aansnijden. Dries De Bondt trok met de Nederlander Wesley Kreder in de tegenaanval, maar zij slaagden er niet in Claeys en Ligthart in te halen.

De koplopers begonnen aan de laatste 14 kilometer met een voorsprong van 0:30 op het peloton. Bij de beklimming van de Wijnpersstraat ontdeed Claeys zich van Ligthart en ging hij de laatste vijf kilometer solo op weg naar de Bondgenotenlaan. Voor Dimitri Claeys werd het na een ritzege in de Ronde van Wallonië zijn tweede zege van het seizoen en hij volgt Bjorn Leukemans op als winnaar van de GP Jef Scherens.

bron: Belga