DFB Pokal – Dynamo Dresden ontvangt RB Leipzig met afgehakte stierenkop

DFB Pokal - Dynamo Dresden ontvangt RB Leipzig met afgehakte stierenkop

Supporters van de Duitse tweedeklasser Dynamo Dresden hebben zaterdag een afgehakte stierenkop getoond in hun tribune voor hun wedstrijd in de eerste ronde van de DFB Pokal tegen de buren van RB Leipzig, het team dat volledig gefinancierd en gecontroleerd wordt door het merk Red Bull. RB Leipzig, dat dit seizoen voor het eerst in de Bundesliga aantreedt, is zaterdag fel belaagd door de Ultra’s van Dynamo Dresden, een traditieclub uit de voormalige DDR met beperkte financiële mogelijkheden.
Behalve de bloedende stierenkop, naar het logo van Red Bull, toonden de Dresden-supporters ook spandoeken met leuzes als “Traditie koopt men niet” en “Veel liever bier dan Red Bull”.

De wedstrijd eindigde overigens op een 2-2 gelijkspel. Na strafschoppen (5-4) trok Dynamo Dresden uiteindelijk aan het langste eind in de felbevochten derby.
RB Leipzig klom in zeven jaar van de Duitse vijfde klasse naar de eerste klasse, met een naar Duitse normen ongezien businessmodel. Die opkomst deed veel traditieclubs in Duitsland knarsetanden.

bron: Belga