Belgen in het buitenland - Mertens zet scheve situatie voor Napoli (deels) recht

Op de eerste speeldag in de Italiaanse Serie A is Napoli zondag uit bij Pescara niet verder geraakt dan een gelijkspel. Rode Duivel Dries Mertens viel bij een 2-0 achterstand in en bracht met twee doelpunten de score opnieuw in evenwicht. Bij de rust stond Napoli 2-0 achter op het veld van Pescara, na doelpunten van Ahmad Benali (8.) en Gianluca Caprari (35.). Napoli-coach Maurizio Sarri greep na de rust in en gooide onder meer Mertens in de strijd (53.). In drie minuten tijd bracht de Rode Duivel zijn ploeg opnieuw op gelijke hoogte, in de 60e en 63e minuut.

Nog in Italië speelde Jordan Lukaku de volledige wedstrijd bij Lazio, dat ging winnen op Atalanta (3-4).