Weerbericht – Weekend wordt winderig

Zaterdag wordt het vrij winderig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden, soms met buien en daarbij is ook een donderslag niet uitgesloten. De zuidwestenwind waait matig tot soms vrij krachtig met windstoten tot 50 à 60 km/u. De temperaturen halen nog altijd de seizoenswaarden met maxima van 18 tot 20 graden in de Ardennen en 20 tot 23 graden elders in het land. Zaterdagavond en in het eerste deel van de nacht worden de buien aanvankelijk zeldzamer en de opklaringen breder. Maar op het einde van de nacht bereikt een nieuwe regen- en buienzone ons land vanuit het westen. De minima schommelen tussen 11 en 14 graden in het binnenland en rond 15 of 16 graden in de kuststreek en het westen. De zuidwestenwind neemt wat af en wordt meestal matig.
Zondag krijgen we vaak veel wolken met perioden van regen of buien. Vooral over het westen is een donderslag niet uitgesloten. In de loop van de namiddag wordt het droger in het westen met enkele opklaringen. De koele maxima liggen tussen 16 en 21 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen met rukwinden van 50 tot 60 km/ u.
Maandag is het vaak nog zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen, vooral dan over het noorden. In de loop van de namiddag wordt het droog vanaf de Franse grens met stilaan meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden.
Vanaf dinsdag draait de wind naar het zuidoosten en wordt er alsmaar warmere landlucht aangevoerd. Het wordt dan zonnig met dinsdag maxima tot 27 graden en daarna lokale maxima tot 30 graden.

bron: Belga