OS 2016 - "Na het zwemmen was mijn wedstrijd voorbij"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De olympische triatlon is voor Katrien Verstuyft en Claire Michel uitgedraaid op een grote ontgoocheling. Het Belgische duo werd in het fietsen gedubbeld door de kopgroep en werd daarna uit koers genomen. Verstuyft kwam na de 1,5 km zwemmen pas als 54e uit het water aan Copacabana Beach. Haar achterstand op de leiders bedroeg toen al ruim drie minuten.

"Ik zat al aan de eerste boei niet goed", deed de teleurgestelde Antwerpse haar verhaal. "Ik moest de rol lossen, kon de voeten niet houden. Blijkbaar liggen de golven op Copacabana mij niet goed. Vorig jaar maakte ik hier hetzelfde mee tijdens het Testevent."

Verstuyft mikte zaterdag op een plaats in de top twintig. "Maar na het zwemmen was mijn race al voorbij. Ik heb nog getwijfeld of ik wel op mijn fiets zou springen. Maar dit zijn de Olympische Spelen dus vecht je voor wat je waard bent."

Tijdens de fietsproef kreeg Verstuyft last aan de rug, een euvel waar ze al langer mee sukkelt. "Het wordt tijd dat ik het eens grondig laat onderzoeken want ik zou graag overstappen naar de lange afstand", legt ze uit. "Op een tijdritfiets zitten is echter belastend voor de rug, dus ik moet echt een oplossing vinden."

De laatste voorbereidingen van Verstuyft op deze olympische triatlon verliepen overigens niet helemaal vlekkeloos. "Vorige week had ik op het trainingskamp in Uberlandia drie dagen last van mijn darmen en buik. Daardoor verloor ik 2 kg", zegt Verstuyft. "Ik kwam uit een goed trainingsblok, was er klaar voor, maar ik heb wel mijn laatste zware trainingen moeten laten vallen. Het goede gevoel dat ik in België had, heb ik daarna nooit meer teruggevonden. Ergens moet ik mijn power hebben kwijtgespeeld."

bron: Belga