OS 2016 - Leurquin eindigt als 56e, Zuid-Koreaanse Inbee Park pakt gouden medaille

Chloé Leurquin heeft het olympisch golftoernooi in Rio beëindigd op de 56e plaats. De Zuid-Koreaanse Inbee Park won de gouden medaille. Leurquin werkte zaterdag de vierde en laatste ronde af in 75 slagen (vier boven par). De 26-jarige Belgische, geboren in Rio, lukte een knappe birdie bij hole achttien. Ze sloot de vierde ronde af als 49e, samen met nog twee anderen. In totaal legde Leurquin het olympische golftoernooi af in 303 slagen (negentien boven par), waardoor ze in de onderste regionen van het klassement eindigt met een 56e plaats op de in totaal 59 deelneemsters die het toernooi uitspeelden.

Leurquin begon het toernooi moeizaam met twee moeilijke eerste rondes. Vrijdag herstelde ze zich in de derde ronde en kwam ze met 71 slagen op par te staan. Dankzij deze knappe prestatie, de dertiende van alle deelneemsters, steeg ze van de 59e en voorlaatste plaats naar een gedeelde 54e plaats.

De Russische Maria Verchenova toonde zich zaterdag de beste golfster in de vierde ronde met 62 slagen (negen onder par). Inbee Park, reeds leidster in het algemene klassement na de derde ronde, won het goud met een finale score van 268 (zestien onder par). De 28-jarige Zuid-Koreaanse werd op het podium geflankeerd door de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko (273), de nummer één van de wereld, en de Chinese Feng Shansan (274).