OS 2016 - Chloé Leurquin wil lessen trekken uit eerste olympische ervaring

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chloé Leurquin is ontgoocheld in haar golftoernooi op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze eindigde 56e op 60 deelneemsters. "Zelfs al heb ik niet goed gespeeld, deze olympische ervaring doet me evolueren en ik hoop dat het me van dienst zal zijn voor het vervolg van mijn carrière", aldus Leurquin, die 26 jaar geleden in Rio de Janeiro is geboren. "Ik had twee dagen nodig om in het toernooi te komen (met scores van 79 (8 boven par) en 78 (+7)). De laatste twee dagen waren beter, ik heb beter gespeeld (71 en 75) ondanks de wind." Ze erkende nerveus te zijn bij de start van de eerste ronde. "Na twee holes had ik plus 3. Dat is niet ideaal. Ik heb daarna altijd achter de score aan gelopen, wat niet makkelijk is." De Belgische nummer een onderstreepte nog de kwaliteit van het parkoers.

Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hadden hun collega gewaarschuwd voor de bijzondere houding van het publiek. "Dit is geen publiek dat golf gewend is. Het publiek praat veel en neemt foto's wanneer we de bal gaan slaan. Dat is speciaal. Maar dat is uiteraard voor alle speelsters hetzelfde."

Ondanks het sportief ontgoochelende resultaat, hoopt ze lessen te trekken uit haar eerste Olympische Spelen. "Ik heb kunnen praten met atleten van andere sporten binnen het Team Belgium over de algemene attitude die je moet hebben, de meest professionele voorbereiding om de zaken aan te pakken", zei ze. "Ik hoop Rio in iets positief om te vormen. En ik hoop me over vier jaar natuurlijk ook te kwalificeren voor de Spelen van Tokio."

.

bron: Belga