Jupiler Pro League - KV Mechelen hijst zich in slotfase langs Waasland-Beveren, Moeskroen pakt scalp STVV

Waasland-Beveren heeft op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste overwinning van het seizoen laten schieten. In de partij tegen KV Mechelen slikten de Waaslanders een late gelijkmaker: het werd 2-2 (rust 2-1). Moeskroen heeft dan weer een eerste driepunter in de Jupiler Pro League te pakken, STVV ging voor de bijl met 2-1 (rust: 0-0). Waasland-Beveren kwam via Schrijvers (4.) al snel op voorsprong. Hij trapte een vrije trap voorbij Moris. Seck kopte in de 16e minuut de 2-0 binnen op een hoekschoep van Schrijvers. In de 26e minuut maakte Bjelica de aansluitingstreffer voor KV Mechelen. Hij plaatste de bal in de verste hoek. Invaller Nicolas Verdier knalde in het slotakkoord (90.) dan nog de 2-2 op het bord. Waasland-Beveren liet in de slotfase dus de overwinning glippen en heeft zo na vier speeldagen nog geen overwinning behaald in de Jupiler Pro League.

Moeskroen kon dan wel een eerste driepunter in de Jupiler Pro League boeken. Het versloeg STVV met 2-1 (rust: 0-0). Invaller Stojanovic opende van dichtbij de score voor Moeskroen (52.), Markovic kopte de 2-0 tegen de touwen (61.). Jorge Pulido bracht STVV opnieuw in de match. Hij kopte in de 73e minuut de aansluitingstreffer van dichtbij in doel. Sint-Truiden kon ondanks een spannend slot geen gelijkmaker meer scoren.