Jupiler Pro League - Kortrijk smeert Club Brugge tweede seizoensnederlaag aan

KV Kortrijk heeft zaterdag op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League landskampioen Club Brugge met 2-1 (rust 2-1) verslagen in het Guldensporenstadion. Nieuwkomer Idriss Saadi tekende voor de Kortrijkse doelpunten (7. en 11.), Hans Vanaken scoorde voor Blauw-zwart (33.). De mannen van Karim Belhocine smeerden Blauw-Zwart zo de tweede nederlaag aan dit seizoen. Kortrijk kende een droomstart. Saadi kon in de beginfase meteen twee keer scoren: in de zevende en in de elfde minuut telkens op aangeven van Stijn De Smet. Club Brugge miste duidelijk de geblesseerde José Izquierdo tegen een enthousiast gestart Kortrijk. In de 33e minuut lukte Vanaken dan toch de aansluitingstreffer op aangeven van Bjorn Engels, na een vrije trap van Lior Refaelov.

Kort voor rust werd het nog even spannend voor Club. Ruud Vormer haalde Xavier Mercier onderuit. De Nederlander kreeg een gele kaart voor de overtreding, net als ploegmaat Engels voor protest. De daaropvolgende vrije trap van Stijn De Smet leverde Kortrijk echter niets op.

Na de rust voerde Blauw-Zwart de druk op, maar creërde het maar moeilijk kansen. Met nog zowat 25 minuten te gaan grepen beide trainers een eerste keer in. Bij Kortrijk kwam Idir Ouali in de plaats van Mercier. Jelle Vossen verving dan weer Abdoulay Diaby voor Club Brugge. In de 66e minuut mikte De Smet op de paal. Aan de overkant kopte Vossen dan weer voorlangs.

Club Brugge zocht de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd kopte de pas ingevallen Felipe Gedoz net over de goal van Kortrijk. In de 74e minuut bracht Kortrijk-doelman Thomas Kaminski tweemaal redding op een poging van eerst Vanaken en dan de herneming van Vossen. Ouali probeerde nog eens voor Kortrijk, maar zijn schot ging voorlangs. Boli Bolingoli trof in de toegevoegde tijd ook nog de lat, maar de gelijkmaker bleef uit.

Kortrijk pakte zijn eerste zege dit seizoen uitgerekend tegen de landskampioen. Club Brugge heeft nu na vier speeldagen twee wedstrijden verloren. In de stand heeft het zes punten, eentje meer dan KVK. Vrijdag al speelden Standard en Charleroi 0-0 gelijk, de andere duels van speeldag vier worden later zaterdag en zondag afgewerkt.