Christian Benteke tekent voor vier jaar bij Crystal Palace

door
Belga
Leestijd 1 min.

Christian Benteke heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Crystal Palace, zo bevestigde de Premier League-club zaterdag. Donderdag was al bekend geraakt dat de 'Eagles' tot een akkoord waren gekomen met Liverpool. Vrijdag legde de spits met succes zijn medische testen af. De 25-jarige Benteke verliet vorige zomer Aston Villa voor Liverpool. Met die overgang was een bedrag van ongeveer 46,5 miljoen euro gemoeid. Nu zou Crystal Palace zo'n 31,3 miljoen euro (met bonussen tot meer dan 35 miljoen euro) neerleggen voor de spits. Daarmee is de Rode Duivel de duurste transfer uit de geschiedenis van Crystal Palace.

"Ik ben erg blij dat mijn toekomst bij Crystal Palace ligt. Ik kijk er naar uit om de manager, de spelers en de staf te ontmoeten. Ik ben echt gelukkig dat de deal rond is", verklaart Benteke, die eerder in België voor Racing Genk, Standard, KV Kortrijk en KV Mechelen speelde.

Bij Liverpool zat Benteke op een zijspoor. Coach Jürgen Klopp had in de voorbereiding verklaard dat de aanvaller op Anfield Road mocht vertrekken bij een goed bod.

Op de tweede speeldag in de Premier League gaat Crystal Palace zaterdag op bezoek bij Tottenham. Het team van coach Alan Pardew verloor op de openingsspeeldag met 0-1 van West Bromwich Albion.

bron: Belga