Zacht maar buiig weekend op komst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag begint met enkele opklaringen, maar de bewolking neemt alsmaar toe vanaf het westen en het zuidwesten. In de loop van de namiddag of plaatselijk pas 's avonds krijgen we perioden met lichte regen of enkele buien. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden. De zwakke zuiden- tot zuidoostenwind ruimt later overdag naar het zuidzuidwesten en wordt stilaan matig. Dat meldt het KMI. Vanavond valt er soms lichte regen of motregen. 's Nachts wordt het meestal droog en halfbewolkt bij minima van 12 tot 16 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidzuidwestenwind. Morgen stuurt een Britse depressie vrij frisse en onstabiele lucht vanuit het zuidwesten naar onze regio. Het wordt daardoor vrij winderig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden, waarin buien tot ontwikkeling komen. Een donderslag is zeker mogelijk. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten met rukwinden van 50 of 60 kilometer per uur. De maxima liggen tussen 18 en 20 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 20 en 23 graden elders.

Zondag blijft het winderig en fris. Opklaringen wisselen af met wolkenvelden en er ontstaan buien. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden. Maandag zijn er bewolkte perioden en vooral over het noorden van het land kan er wat lichte regen of motregen vallen. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden.

Vanaf dinsdag wordt het meestal zonnig en steeds warmer met op dinsdag maxima rond 27 graden. In de dagen daarna krijgen we maxima rond 30 graden in het centrum van het land.

bron: Belga