Amber Heard schenkt al het geld van haar echtscheiding aan goede doelen

Johnny Depp en Amber Heard hebben deze week hun echtscheiding in der minne geschikt. Volgens de regeling die ze troffen, kreeg Heard 7 miljoen dollar. Van dat geld houdt de actrice geen stuiver bij. Heard zal alles doneren aan twee goede doelen. 

De bal ging aan het rollen in mei, toen Heard en Depp een hevige ruzie hadden, waarbij de Amerikaanse acteur zijn echtgenote geslagen zou hebben. Sindsdien zag het ernaar uit dat de zaak uitgevochten zou worden voor een rechter, maar eerder deze week troffen de twee schermgezichten een minnelijke schikking.

Volgens die schikking krijgt Heard 7 miljoen dollar van haar ex, een bedrag dat ze volledig zal schenken aan twee goede doelen: een kinderziekenhuis in Los Angeles waar Heard nog vrijwilligerswerk deed en de burgerrechtenorganisatie American Civil Liberties Union. Het deel dat naar ACLU gaat is specifiek bestemt om geweld tegen vrouwen te bestrijden.

“Zoals geschreven staat in het straatverbod en de regeling van de echtscheiding, speelde geld nooit een rol voor mij behalve wanneer ik het kan doneren aan een goed doel. Hopelijk kan ik op deze manieren mensen helpen die niet in staat zijn om zichzelf te verdedigen”, aldus Heard aan Buzzfeed. De actrice gaf aan dat ze de organisaties in de toekomst zal blijven steunen en hoopt dat ze de hele ervaring kan omvormen tot iets positief voor zij die daar het meeste nood aan hebben.