Weer bloemen voor Sonny Colbrelli in de Limousin

door
Belga
Leestijd 2 min.

De derde etappe in de 50e Ronde van de Limousin (cat. 2.1.) werd donderdag een prooi voor de 26-jarige Italiaan Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF). De eindwinnaar van vorig jaar toonde zich na 179,9 kilometer van Le Lonzac naar Liginiac de snelste in een sprint op een hellend vlak. Hij bleef de Spanjaarden Jesus Herrada en Carlos Barbero voor. Dimitri Claeys werd vierde, Pieter Vanspeybrouck zevende en Maxime Vantomme negende. De 26-jarige Amerikaan Joey Rosskopf (BMC) behield zijn leiderstrui. Hij heeft vier seconden voor op de Fransman Hubert Dupont en vijf op diens landgenoot Nicolas Edet. Met een twaalfde plaats op 0:24 is Dimitri Claeys ook in de stand beste Belg.

Na dertig kilometer, op de Côte de Bos, kreeg een eerste groep vluchters vrije baan van het peloton, dat in brokken en stukken uit elkaar lag. Vijftien renners reden op kop, met daarbij twee Belgen: Xandro Meurisse en Dimitri Claeys. Veel voorsprong reden de vluchters evenwel nooit bij elkaar en die kopgroep zou, door de opeenvolging van hellingen, ook uiteenspatten.

Onderweg vielen heel wat opgaves te noteren, onder hen de Franse sprinters Bryan Coquard, na een val, en Nacer Bouhanni, die zich in deze ronde geen enkele keer liet opmerken. Vooraan ontstond een kopgroep van acht, met Matteo Busato, Jérémy Roy, Julien El Farès, Marc Soler, Cyril Lemoine, Julien Antomarchi, Yoann Barbas en Anthony Maldonado. In het peloton met favorieten zaten ze intussen ook niet stil en toen de voorsprong onder de minuut gezakt was, besloot Soler zijn kans te gaan op 20 kilometer van het einde. Hij zou Busato, Lemoine, Roy en Antomarchi nog zien terugkeren, al moesten die er allemaal weer af op de slotklim, de Côte de Roche le Peyroux.

Tien seconden bonus op de top zou evenwel niet volstaan voor de Spanjaard, op drie kilometer van de finish werd hij gegrepen. Er werd gesprint met een kleine groep en op de licht hellende finish stond geen maat op Colbrelli, die woensdag nog vrede moest nemen met een tweede plaats. Voor de Italiaan is het zijn tweede seizoenszege na de overwinning in de GP Lugano (1.BC). Vorig jaar legde hij de basis voor eindwinst in de Limousin met een overwinning in de eerste rit.

bron: Belga