Zoon van drugsbaron El Chapo maandag ontvoerd in Mexico

Zoon van drugsbaron El Chapo maandag ontvoerd in Mexico

De zoon van de beruchte drugsbaron Joaquín “El Chapo” Guzmán is een van de mensen die maandagochtend ontvoerd werd in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta. Er waren dinsdag al geruchten dat een zoon van Guzmán een van de tien leden van een criminele bende was die werden ontvoerd, en het nieuws werd dinsdag bevestigd door het parket van Jalisco.

Een gewapend commando bestormde maandagochtend in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta een restaurant en ontvoerden daar minstens tien mensen. De autoriteiten meldden maandag al dat de slachtoffer leden zouden zijn van een criminele bende zijn, en volgden dan ook het spoor van een territoriaal conflict tussen rivaliserende bendes.
“El Chapo”, de leider van het Sinaloa-kartel ontsnapte in januari via een tunnel uit de gevangenis, maar werd opnieuw opgepakt. Hij wacht momenteel op zijn uitlevering naar de Verenigde Staten. Jésus Alfredo Guzmán Salazar wordt door de Verenigde Staten zelf ook aangeklaagd voor drugshandel.
Puerto Vallarta is een populaire vakantiebestemming bij Mexicanen en buitenlanders. In de regio is het drugskartel Jalisco Nueva Generación actief, die volgens de procureur achter de ontvoeringen zou zitten. Het kartel werkte ooit samen met Sinaloa, maar sinds kort is er een breuk tussen de twee bendes. Jalisco Nueva Generación heeft zijn invloed sterk uitgebreid en behoort nu tot de machtigste bendes van het land.

bron: Belga