Voorzitter Europees Olympisch Comité zet tijdelijk stap opzij na arrestatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De voorzitter van het Europees Olympisch Comité (EOC), de Ier Patrick Hickey, heeft "tijdelijk" een stap opzijgezet uit de olympische beweging. Hierbij doet hij afstand van al zijn functies, zo meldt het Iers Olympisch Comité (OCI) woensdag. Hickey is bijvoorbeeld ook lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hickey werd woensdag opgepakt in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De man zou betrokken zijn bij de illegale verkoop van tickets voor de Olympische Spelen, zo berichtten verschillende media reeds eerder op de dag.

De 71-jarige neemt tijdelijk afstand van het voorzitterschap van het Iers Olympisch Comité, zijn lidmaatschap van het IOC, het voorzitterschap van het EOC alsook dat van vicevoorzitter van de vereniging van olympische comités.

Hickey werd woensdagvoormiddag in een hotel in de buurt van het olympisch park in de wijk Barra da Tijuca opgepakt. Volgens journalisten aan het hotel werd hij daarbij onwel en moest hij naar het ziekenhuis gebracht worden.

De Ierse sportbond bevestigt nu dat hij opgepakt werd. Hij werd daarbij ziek en daarom uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. "In het licht van de gebeurtenissen van deze ochtend en zijn gezondheid" nam Hickey de beslissing om tijdelijk opzij te stappen, zo klinkt het, "tot de zaak volledig opgehelderd is".

bron: Belga