Vuelta: Contador doet gooi naar vierde eindzege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alberto Contador start met ambitie in de Vuelta die zaterdag van start gaat in Galicië. De Spanjaard stapte wegens blessureleed af in de negende etappe van de Tour de France. Sindsdien bereidde hij zich voor op de Spaanse rittenkoers die hij al drie keer won. Contador kroonde zich al drie keer tot eindwinnaar in Spanje, in 2008, 2012 en 2014. Ook nu is hij ambitieus. El Pistolero gaf forfait voor de Olympische Spelen wegens "niet fit genoeg", maar reed wel de Clasica san Sebastian en de Ronde van Burgos die hij met één seconde verschil won. "Deze zege is een positieve test met het oog op de Vuelta", sprak hij toen na afloop, "mijn hartslag was zeer hoog in de slotrit, ik ben nog niet 100 procent, maar het gaat wel de goede kant uit."

En dus steekt de Spanjaard zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Mijn doel is de eindoverwinning in de Vuelta", laat hij optekenen op de website van zijn team Tinkoff. "Met dat idee, met die ambitie verschijn ik aan de start, al besef ik wel dat ik zal moeten vechten tegen sterke tegenstanders met sterke ploegen. We gaan het dag per dag moeten bekijken en ik hoop gewoon dat ik iets meer geluk heb aan mijn zijde. Ik houd er ook van om de Vuelta, voor mijn eigen fans, te koersen en belangrijk ook: dit is mijn laatste Grote Ronde bij Tinkoff, ik wil op de best mogelijke manier afscheid nemen."

Al zegt hij wel dat er geen sprake is van revanchegevoelens. "Neen, dit is geen revanche op de Tour, de Vuelta is gewoon weer een andere wedstrijd, iedereen begint weer vanaf nul en ik hoop gewoon op een betere start dan in de Tour (waar hij in de eerste twee etappes ten val kwam). Natuurlijk was het moeilijk om uit de Tour te stappen, mijn grootste doel van dit jaar. Dat speelt soms nog door mijn hoofd en het is niet altijd gemakkelijk om daar mee om te gaan. Maar nu start een nieuwe koers, één die ik graag wil winnen."

bron: Belga