OS 2016 – Twitter viert mee met bronzen Jolien D’hoore

De Belgische sportwereld heeft ook op Twitter uitgelaten gereageerd op de bronzen medaille van Jolien D’hoore van dinsdag op het omnium voor vrouwen op de Olympische Spelen in Rio. De Oost-Vlaamse eindigde als derde en bezorgde België zo al de vijfde medaille op deze Spelen. “Waaauw Jolien D’hoore!!! Je bent een beest! Proficiat met die bronzen plak”, klonk het bij Hans van Alphen. “Geweldige prestatie van Jolien D’hoore, olympisch brons, kiekenvel”, reageerde Iljo Keisse, zelf erg bekend in het baanwielrennen.
Ook Olympisch kampioene Tia Hellebaut reageerde trots. “Natuurlijk weer een medaille voor België, om de dag nemen we er gewoon eentje mee naar huis. Topprestatie van Jolien”. “Weer een schitterende sport erbij: omnium vrouwen, dankzij schitterend bronzen Jolien D’hoore. Top!”, meldde coach Paul Van den Bosch.
De vijfde Belgische plak in Rio zorgde ook bij judoka Charline Van Snick voor bijdschap. “Nog een medaille. Wat een jaar voor België, trots om Belg te zijn”, meldde ze. Bij baanwielrenner Kenny De Ketele, die D’hoore goed kent, klonk het als volgt.”’t Is binnen… Brons voor Jolien D’hoore! Schitterende bekroning voor een mooie pistecarrière! Dik verdiend!”

bron: Belga