OS 2016 - Jolien D'hoore verovert brons in het omnium

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jolien D'hoore heeft dinsdag brons veroverd in het omnium van het baanwielrennen bij de vrouwen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. In de afsluitende puntenkoers over 25 kilometer op de olympische wielerbaan in Rio moest de 26-jarige D'hoore vrede nemen met de achtste plaats, wat haar slechts 27 punten opleverde en ze afsloot met een totaal van 199 punten. In de eindstand moest ze daardoor de Amerikaanse Sarah Hammer (206 punten) voor zich dulden. Het goud ging naar de Britse titelverdedigster Laura Trott (230 punten).

De nummer vijf van de vorige Spelen was het omnium in de Rio Olympic Velodrome maandag begonnen met een derde plaats in de scratch. Daarna volgde een derde plaats in de achtervolging (mét een nieuw Belgisch record), in het laatste onderdeel van de dag (de afvalling) deed de Oost-Vlaamse het nog beter. Ze werd daarin tweede en moest enkel de Britse olympische kampioene Laura Trott voor zich dulden. Dinsdag opende D'hoore met een vierde plaats in de tijdrit en zo kon ze haar tweede plaats in de tussenstand knap behouden. In de vliegende start moest ze met de zevende plaats vrede nemen en zo zag ze de Amerikaanse Sarah Hammer langszij komen in de stand.

Voor België was het al de vijfde medaille op deze Spelen, na Greg Van Avermaet (goud/wegrit), Nafi Thiam (goud/zevenkamp), Dirk Van Tichelt (brons/judo -73kg) en Pieter Timmers (zilver/100m vrije slag).

bron: Belga