Ontploffingen Thailand – Thaise politie vraagt aanhoudingsbevel tegen verdachte

Ontploffingen Thailand - Thaise politie vraagt aanhoudingsbevel tegen verdachte
Ontploffingen Thailand - Thaise politie vraagt aanhoudingsbevel tegen verdachte

De Thaise politie heeft dinsdag een aanhoudingsbevel gevraagd tegen een verdachte in het onderzoek naar de reeks bomaanslagen in Thailand, waarbij vier mensen stierven en dertig anderen gewond raakten. Zondag hadden de speurders al aangegeven een “duidelijk idee” te hebben van het brein achter de aanslagen, die “zorgvuldig werden gepland en uitgedacht door één persoon”. DNA-sporen die werden aangetroffen op een van de plaatsen waar een bomaanslag plaatsvond, in Phuket, kwamen overeen met het DNA van iemand die betrokken was bij een gelijkaardige aanslag in het zuiden van Thailand in 2014, zo zegt luitenant-generaal Srivara Ransibrahmanakul van de politie.
“Wij geloven dat deze persoon de sleutel zal zijn in het onderzoek naar de aanslagen van vorige week”, zegt hij. “Ik heb een aanhoudingsbevel gevraagd aan de militaire rechtbank. Ik hoop goed nieuws te krijgen in de komende dagen.”
In de badplaats Hua Hin, waar een dubbele bomaanslag plaatsvond die aan twee mensen het leven kostte, heeft de politie na de aanslagen nog twee bommen gevonden. Dat meldde de minister van Binnenlandse Zaken. Dat zou er op kunnen wijzen dat de daders nog meerdere aanslagen hadden gepland.
Tijdens de reeks bomaanslagen vorige week donderdag en vrijdag werden in totaal elf bommen tot ontploffing gebracht verspreid over vijf provincies. Vooral toeristische trekpleisters, zoals Hua Hin en Phuket, werden daarbij geviseerd.

Bron: Belga