Man in kritieke toestand na schietpartij in Eindhoven

In Eindhoven is dinsdagavond een man zwaargewond geraakt bij een schietpartij. Dat melden verschillende Nederlandse media en het nieuws wordt bevestigd door de politie. In de buurt van het incident werd een zwarte auto met Belgische nummerplaat aangetroffen, die bij de schietpartij betrokken zou zijn, aldus Omroep Brabant. Het slachtoffer stapte uit zijn auto toen het vuur op hem werd geopend. Hij vluchtte met een schotwond een steegje in, maar zakte daar in elkaar. Op straat is eerste hulp verleend, waarna hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Eindhoven is gebracht. Buurtbewoners zeggen vier tot zes schoten te hebben gehoord.
Een zwarte auto met Belgisch kenteken zou bij het incident betrokken zijn geweest. Deze staat beschadigd langs de straat. Vlakbij het voertuig ligt een schoen, die vermoedelijk van het slachtoffer is.
Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. De politie heeft een groot deel van de straat afgezet voor sporenonderzoek en roept via social media getuigen op zich te melden.

bron: Belga