Ondanks verbod blijft ‘ladies’ night’ populair in Hong Kong

Sinds april is de ‘ladies’ night‘, een avond in een bar of discotheek waarop vrouwen goedkopere of gratis drankjes krijgen, bij wet verboden in Hong Kong, omdat de promotie discrimineert op basis van geslacht. Toch nemen niet alle zaken de wet zo nauw. Getuige daarvan een nieuwe app die gebruikers toestaat om eenvoudig zo’n ladies’ night te vinden.

Sommige zaken lappen de wet aan de laars en volgens de ‘Hong Kong Bar & Club Association’ is dat niet zonder reden. Zij beweren dat de Hongkongse horeca een terugval kent van 30%. De Barmap-app moet daar verandering in brengen en ladies’ night hoort er nu eenmaal bij.

“We houden niet op met de promotie omdat een onredelijke uitspraak die veroordeelt”, verklaart Chin Chun-Wing, de vicevoorzitter van de associatie, bij South China Morning Post.  “Als er toch gerechtelijke stappen ondernomen worden tegen de praktijk, zullen we daar tegenin gaan”, aldus de strijdvaardige vicevoorzitter.

Naast bars in de kijker zetten, speelt de app ook in op die grote hype van het moment: ‘Pokémon Go’. Gebruikers zullen immers ook kunnen zien of er een ‘Pokestop’ in de buurt van een kroeg is.

Foto AFP / S. Yeh