Tot woensdag veel zon

Tot woensdag veel zon

Vanmiddag is het zonnig. Het kwik klimt tot 23 of 24 graden, bij een zwakke of matige noordoostenwind. Ook morgen en woensdag krijgen we veel zon en het wordt nog een tweetal graden warmer. Vanaf donderdag krijgen we echter slechter weer, met regen en buien en ook kans op onweer. Vooral zaterdag zou wel eens een onstuimige, herfstachtige dag kunnen worden. Daarna wordt het ook frisser. Dat meldt het KMI. Vandaag liggen de maxima rond 19 graden in de Hoge Venen, rond 21 graden aan zee en rond 23 of 24 graden in het binnenland. De wind waait zwak tot meestal matig uit het noordoosten. Aan zee waait een matige noordoostenwind, die krimpt naar het noordnoordoosten.

Morgen zijn er velden van hoge sluierbewolking, waar de zon makkelijk doorheen schijnt. Wat lagere wolken zouden kunnen opduiken langs de Nederlandse grens, maar de zon blijft ook aanwezig. De maxima liggen rond 20 graden in de Hoge Venen en rond 22 graden aan zee. In het centrum van het land stijgt het kwik tot 24 of lokaal 26 graden. De wind waait zwak of matig uit de noordoostelijke sector.

Woensdag wordt ons weer nog bepaald door stabiele en zeer zachte continentale lucht. Het wordt zonnig met in de loop van de dag soms enkele wolkenvelden, vooral in het zuiden van het land.

Donderdag wordt het vanaf de Franse grens zwaarbewolkt met regen of buien en kans op onweer. Vrijdagochtend zou het overwegend droog zijn. Vervolgens neemt de kans op een buitje toe en later op de dag bereikt een regenzone ons land vanaf het westen. Tijdens het weekend stuurt een Britse depressie gestoorde en onstabiele lucht naar ons regio. Het wordt vrij winderig met veel wolken en buien.

bron: Belga