OS 2016 - Renée Eykens beschouwt olympische deelname als een bonus

door
Belga
Leestijd 2 min.

Renée Eykens is met haar twintig lentes een van de benjamins in de Belgische atletiekdelegatie op de Olympische Spelen. Woensdag loopt de Antwerpse de reeksen van de 800 meter. Eykens plaatste zich in juni op een meeting in het Nederlandse Leiden voor Rio. Met 2:01.34 bleef ze zestien honderdsten onder de vereiste limiet. Aansluitend bereikte de Europees juniorenkampioene de halve finales op het EK in Amsterdam.

In Rio verschijnt Eykens zonder uitgesproken ambitie aan de start. "Na het EK heb ik te weinig tijd gehad om volledig te recupereren en daarna weer op te bouwen naar de Spelen. De laatste weken gaat het wel beter, maar de omstandigheden hier in Rio zijn ook niet optimaal. Ik sta daarnaast ook met de zesde traagste tijd achter mijn naam dus kan ik niet zeggen dat ik de halve finales moet halen. Je weet het natuurlijk nooit, in reeksen is alles mogelijk. Met wat geluk en als ik zelf een superdag heb ... Het zou uiteraard mooi zijn."

Eykens had niet verwacht dit jaar al aan de Spelen te mogen deelnemen. "Vorig jaar zat ik, zelfs na een versoepeling van de limiet, nog ruim een seconde boven de gevraagde tijd. Dat is veel, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Mijn hoofddoel dit jaar was het EK. Deze Spelen komen er nu bij en beschouw ik als een bonus. Het wordt een ongelofelijke ervaring en als ik binnen vier jaar opnieuw een kans krijg, zal ik al weten hoe alles in elkaar steekt."

bron: Belga