Zilveren medaillewinnares ten huwelijk gevraagd op olympisch podium

Silver medallist China's He Zi, receives a marriage proposal from Chinese diver Qin Kai during the podium ceremony of the Women's diving 3m Springboard Final at the Rio 2016 Olympic Games at the Maria Lenk Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 14, 2016. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON

De Chinese He Zi heeft zondag op de Olympische Spelen een zilveren medaille behaald in het schoonspringen vanop de 3 meter-plank. Niets speciaals, ware het niet dat ze meteen na afloop ook een huwelijksaanzoek kreeg.

He Zi eindigde tweede in de finale na haar landgenote Shi Tingmao. Het leek een medailleceremonie als alle andere te worden tot haar vriend en collega-duiker Qin Kai plots op het toneel verscheen, op de knieën ging en een verlovingsring tevoorschijn toverde.

“We zijn al zes jaar samen”, deed He na afloop het relaas. “Ik wist niet dat hij mij vandaag ten huwelijk zou vragen. En ik had niet verwacht dat ik zo snel zou trouwen.” Nadat Qin de ultieme vraag had gesteld, en He instemde, flitste “She said Yes” in grote letters op het scorebord van het Maria Lenk-stadion in Rio.

De Chinese schoonspringers mogen alvast een plaatsje zoeken voor de vele olympische medailles die ze door de jaren heen bijeengesprokkeld hebben.

Foto AFP / C. Simon