Intelligente mensen hebben vaker een hekel aan sport

De sportschool: voor de een is het de plek bij uitstek om alle stress van zich af te gooien, voor de ander is het een regelrechte hel. Voor de sporthaters is er echter goed nieuws: recent onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een hekel aan de fitness doorgaans intelligenter zijn dan de typische spierbundels die je er vaak aantreft.

Het waren de onderzoekers van de Florida Gulf Coast University die in hun onderzoek 60 studenten onder de loep namen. De helft van de groep scoorde hoog op de behoefte aan inspanning en sporten, de andere helft scoorde opvallend laag op die parameters. Verder kregen de proefkonijnen ook een week lang een activiteitstracker om de pols, zodat ze zich op verschillende data konden baseren.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de mensen die de neiging hebben om fysiek minder actief te zijn, hoger scoren op de factor ‘behoefte aan kennis’. Mensen die graag achter de boeken zitten, zouden dus minder geïnteresseerd zijn in sport. De vraag is nu wat dit zegt over de groep die zich wel graag waagt aan een stevige sportsessie, maar daarover zijn voorlopig nog geen resultaten bekend.