Weerbericht - Zon nog enkele dagen op de afspraak

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zondag wordt het nagenoeg overal droog met maxima van 20 tot 24 graden. Vooral over het noorden zijn er soms vrij veel wolken, afgewisseld met zonnige perioden, over het zuiden zijn er meer opklaringen. Dat meldt het KMI. Maandag zijn er eerst wolken, later breder wordende opklaringen bij maxima rond 23 graden. Dinsdag en woensdag wordt het zonnig, met dinsdag maxima rond 25 graden en woensdag enkele graden meer. Donderdag vergroot de kans op buien en onweer. Zondagochtend is er kans op nevel of enkele lokale mistbanken. Daarna krijgen we vooral over de noordelijke landshelft een afwisseling van vrij veel wolken en opklaringen. Over het zuidelijk deel is het zonniger, in de namiddag verschijnen er ook daar meer wolken. Hier en daar kan er tijdelijk een buitje vallen maar het blijft vrijwel overal droog. De maxima schommelen tussen 20 graden aan zee, 22 graden in het centrum en 24 graden in Belgisch Lotharingen. De zwakke en veranderlijke wind wordt geleidelijk soms matig en draait naar noordelijke richtingen.

Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag blijft het droog met afwisselend lage wolken en opklaringen. In het zuiden zijn de opklaringen doorgaans breder met wel kans op enkele mistbanken in de valleien ten zuiden van Samber en Maas. De minima liggen tussen 10 en 15 graden. De wind is zwak tot matig uit noord draaiend naar noordoost.

Maandagochtend is het op veel plaatsen grijs, met mogelijk wat nevel of een lokale mistbank. Vrij snel komt de zon tevoorschijn en gaat de lage bewolking over in stapelwolken, met daartussen mooie, zonnige perioden. De maxima liggen rond 18 graden in Hoog-België, rond 20 graden aan zee en rond 23 of 24 graden elders. De wind waait meestal zwak en soms matig uit de noordoostelijke sector.

Dinsdag en woensdag worden twee mooie, zonnige dagen. Dinsdag loopt het kwik op tot 25 graden en woensdag krijgen we op veel plaatsen 26 graden of lokaal zelfs 28 graden. Op beide dagen waait de wind meestal zwak uit noordoost tot oost.

Donderdag neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en komen er buien tot ontwikkeling, mogelijk met onweer. Het blijft nog warm met maxima rond 26 graden. Vrijdag en zaterdag blijft het wisselvallig met geregeld buien en kans op onweer. Het wordt geleidelijk enkele graden koeler.

bron: Belga