Voorzitter Moslimexecutieve wenst katholieke gemeenschap goed OLV-Hemelvaart

Voorzitter Moslimexecutieve wenst katholieke gemeenschap goed OLV-Hemelvaart

De voorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), Salah Echallaoui, heeft aan de vooravond van 15 augustus alle katholieken van België een “een zeer goed Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart” gewenst. “Dat deze feestdag een gelegenheid mag zijn om ons te herinneren aan de zachtheid en barmhartigheid van een vrouw en voorbeeldmoeder die moedig de moeilijkheden van haar tijdperk droeg, ondanks de beledigingen aan haar adres. Maria, de moeder van Jezus, is voor onze beide gemeenschappen een voorbeeld van heiligheid en vroomheid”, katholieken en moslims, benadrukte Salah Echallaoui in een boodschap aan Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen en Brussel.

“In deze moeilijke tijden voor de christelijke gemeenschap wereldwijd, staat het Executief van de Moslims van België aan jullie zijde om de uitdagingen van de 21e eeuw, gemarkeerd door verschrikking en geweld, het hoofd te bieden”, besluit de voorzitter van het EMB.

Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is de katholieke feestdag waarop de opneming van Maria in de hemel wordt herdacht en gevierd.

bron: Belga