Rustig zomerweer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag blijft het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden bij een zwakke tot matige wind die ruimt naar noord tot noordoost. Dat meldt het KMI. Komende nacht zijn er opklaringen en wolkenvelden met hier en daar vorming van een mistbank. De minima gaan van 10 tot 15 graden. Vandaag is het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. In het noorden en het noordoosten kan de zon af en toe verdwijnen en is wat gedruppel of een licht buitje niet volledig uitgesloten. In het zuiden van het land blijft het vaak zonnig. De maxima liggen aan zee en op de Ardense hoogten in de buurt van 20 of 21 graden, elders tussen 22 en 25 graden. De wind waait zwak tot matig uit noordwest ruimend naar noord tot noordnoordoost. Aan zee staat een matige noordenwind.

Vanavond en komende nacht blijft het droog met opklaringen en lage wolkenvelden. Bij brede opklaringen is er kans op vorming van plaatselijke mistbanken. Afhankelijk van de opklaringen liggen de minima tussen 10 en 15 graden. De wind wordt zwak en ruimt van noord naar noordoost, aan zee naar oostnoordoost.

Morgenvroeg is er kans op een plaatselijke mistbank. Overdag wordt het eerst wisselend bewolkt met opklaringen en stapelwolken. In de loop van de namiddag worden die opklaringen geleidelijk breder. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden. De wind waait zwak tot meestal matig uit noordoostelijke richtingen. Aan zee wakkert de wind na de middag aan naar matig tot af en toe vrij krachtig. Morgenavond en in de nacht van morgen op dinsdag is het lichtbewolkt tot helder. Naar de ochtend toe verschijnen er plaatselijk lage wolken of een mistbank. De minima schommelen tussen 9 en 13 graden bij een meestal zwakke wind die ruimt naar oostnoordoost.

Dinsdag wordt het zonnig. Mogelijk verschijnen er later langs de Nederlandse grens een paar wolkenvelden. De maxima liggen rond 20 graden in de Hoge Venen, rond 22 graden aan zee en tussen 23 en 26 graden elders. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit de noordoostelijke sector.

Woensdag wordt een zonnige dag met maxima in de buurt van 25 graden, of in de Kempen misschien wel tot 27 graden. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit noordoost tot oost.

Daarna krijgen we minder mooi weer. Donderdag wordt het vanaf de Franse grens zwaarbewolkt met buiige regen, soms vergezeld van onweer. In het noordoosten van het land blijft het langer zonnig en valt de eerste neerslag misschien pas laat in de namiddag. De maxima liggen rond 22 graden. In de Kempen kan het kwik nog tot rond 25 graden klimmen. De wind is zwak en meestal veranderlijk.

Vrijdag zijn er veel wolkenvelden met af en toe buien. De maxima liggen rond 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden. Zaterdag krijgen we regen en vrij veel wind. De maxima liggen rond 22 graden. Zondag wordt het geleidelijk rustiger en droger, al zijn nog enkele buien mogelijk. Het kwik blijft steken rond 20 graden.

bron: Belga