Ronde van Tsjechië – Slotrit voor Baptiste Planckaert, eindzege voor Diego Ulissi

Ronde van Tsjechië - Slotrit voor Baptiste Planckaert

Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) heeft zondag de slotrit in de zevende editie van de Ronde van Tsjechië (2.1) gewonnen. De 27-jarige West-Vlaming toonde zich na 157,1 kilometer van Olomouc naar Dolany de snelste in een massasprint. Hij haalde het voor de Nederlander Wouter Wippert en de Spanjaard Ivan Garcia Cortina. De eindzege was voor de 27-jarige Italiaan Diego Ulissi (Lampre-Merida), die zaterdag de koninginnenrit won. Zes renners schoven mee in een vroege vlucht: Pawel Cieslik, Michael Kukrle, Jon Bozic, Sjoerd Kouwenhoven, Martijn Verschoor en onze landgenoot Wietse Bosmans. Hun maximale voorsprong liep op tot 4:30, waarna Lampre-Merida en Cannondale-Drapac een tandje bijstaken om de vluchters terug te grijpen.
Op 18 kilometer van het einde werden de koplopers gegrepen waarna het peloton, ondanks nog enkele late uitvallen, afstevende op een massasprint. Daarin toonde Baptiste Planckaert zich de snelste, goed voor zijn vijfde overwinning van het seizoen.
In de eindstand heeft Ulissi 26 seconden voor op de Nederlander Sebastian Langeveld en 33 op de Italiaan Davide Rebellin.

.

bron: Belga