OS 2016 – Ryan Lochte en andere Amerikaanse zwemmers overvallen in Rio

OS 2016 - Ryan Lochte en andere Amerikaanse zwemmers overvallen in Rio

De Amerikaanse zwemmer Ryan Lochte en drie ploegmaats zijn zondagochtend het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Dat zegt het Olympisch Comité van de Verenigde Staten (USOC). De overvallers deden zich voor als politieagenten.
“Volgens vier leden van het Amerikaanse olympische zwemteam (Gunnar Bentz, Jack Conger, Jimmy Feigen en Ryan Lochte) verlieten ze het ‘French House’ in een taxi naar het olympische dorp”, zei woordvoerder Patrick Sandusky van USOC.
“Hun taxi werd tegengehouden door individuen die zich voordeden als gewapende politieagenten. Ze vroegen geld en andere persoonlijke bezittingen van de atleten. Alle vier atleten zijn veilig en werken goed samen met de autoriteiten.”
Lochte nam deel aan twee competities op de Spelen in Rio en won goud op de 4X200 meter vrije slag estafette. De olympische zwemcompetitie eindigde zaterdag. Naar verluidt was Lochte in het French House om een vriend zijn verjaardag te vieren.
Eerder op de dag was er verwarring over het incident. De autoriteiten ontkenden berichten in de media, die de moeder van Lochte citeerden.

.

bron: Belga