OS 2016 - Russisch tennisduo houdt Hingis en Bacsinszky van goud in dubbelspel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ekaterina Makarova en Elena Vesnina hebben Rusland op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro de gouden medaille bezorgd in het dubbelspel. De Russinnen namen in de finale de maat van Zwitserland. De Zwitserse vedete Martina Hingis en dubbelpartner Timea Bacsinszky moesten na 1 uur en 38 minuten met tweemaal 6-4 de duimen voor het Russische duo.

Hingis maakte op 15-jarige leeftijd haar olympisch debuut in Atlanta in 1996. Twintig jaar later mag ze bij haar tweede deelname aan de Spelen een eerste medaille op haar palmares schrijven. Het brons in het dubbelspel bij de vrouwen ging naar de Tsjechische tandem Lucie Safarova en Barbora Strycova.

Als tiener schreef de inmiddels 35-jarige Zwitserse vijf grandslamtoernooien op haar naam. In 2003 zette ze door aanhoudende blessures een punt achter haar carrière, maar in 2006 stond ze opnieuw op de tennisbaan. Een jaar later nam ze na een positieve test op cocaïne afscheid van het tennis. In 2013 maakte Hingis haar rentree in het dubbelspel en klom ze op naar de eerste plaats op de wereldranglijst, een positie die ze vroeger ook in het enkelspel bekleedde.

.

bron: Belga