OS 2016 – Rafael Nadal moet bronzen medaille aan Japanner Nishikori laten

OS 2016 - Rafael Nadal moet bronzen medaille aan Japanner Nishikori laten

Kei Nishikori (ATP-7) heeft zondag op het olympisch tennistoernooi in het Braziliaanse Rio de Janeiro de bronzen medaille veroverd. In de kleine finale was de 26-jarige Japanner na 2 uur en 49 minuten met 6-2, 6-7(1/7) en 6-3 te sterk voor de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-5). Nishikori won de eerste set vlot met 6-2 en mocht in de tweede set bij een 5-2 stand serveren voor de bronzen medaille. Nadal knokte zich echter opnieuw in de wedstrijd. ‘Rafa’ won vier spelletjes op rij, dwong een tiebreak af en zette die vervolgens makkelijk naar zijn hand: 6-7 (1/7). In de derde en beslissende set ging Nishikori al vroeg door de opslag van Nadal en gaf hij deze voorsprong niet meer uit handen: 6-3.
Voor Nishikori, die in de halve finales zijn meerdere moest erkennen in titelverdediger Andy Murray, is het zijn eerste medaille op de Olympische Spelen. De Japanner strandde vier jaar geleden op het gras van Londen in de kwartfinales.
De 30-jarige Nadal grijpt naast zijn derde olympische eremetaal. Vrijdag bezorgde hij Spanje aan de zijde van Marc Lopez het goud in het dubbelspel. Op de Spelen van Peking in 2008 stond Rafa op het hoogste schavotje.
De finale wordt gespeeld door de Schot Murray (ATP-2) en de verrassende Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP-141), die zowel de Serviër Novak Djokovic (ATP-1) als Nadal uit het toernooi kegelde.

.

bron: Belga