OS 2016 - Knappe comeback Thomas Pieters volstaat net niet voor medaille

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Pieters heeft Team Belgium in Rio zondag geen vijfde olympische medaille kunnen schenken. Na een ijzersterke slotronde beëindigde de Antwerpenaar het golftoernooi op de ondankbare vierde plaats. Pieters stond na twee rondes, halfweg de competitie, knap tweede maar kende zaterdag een echte offday. Daardoor zakte hij in het klassement naar plaats 14. Op de slotdag trok Pieters nog eens alle registers open en kwam hij op de Olympic Golf Course rond in 65 slagen, zes onder par en zijn beste ronde van het toernooi.

Met een totaal van 275 slagen (-9) moet Pieters in de eindstand alleen de Britse winnaar Justin Rose (-16), de Zweed Henrik Stenson (-14) en de Amerikaan Matt Kuchar (-13) voor zich dulden.

"Ik heb vandaag heel goed gespeeld", reageerde Pieters. "Ik heb zeker vijftien of zestien kansen op birdies gecreëerd. Daarvan heb ik er maar zes verzilverd. Onder meer op de laatste hole laat ik er een liggen. Maar ik kan mezelf niets verwijten. Gisteren was het gewoon mijn dag niet. De fout lag 100 procent bij mij, maar ik kende ook wat pech, wat wel vaker gebeurt in deze sport."

Pieters moest zaterdagavond een flinke kater doorspoelen, zo legt hij uit. "Het was veel om te verwerken. Ik was diep ontgoocheld, nooit eerder was zo ik teleurgesteld. Ik heb naar enkele geliefden op het thuisfront gebeld en daarna de knop omgedraaid. Dit is golf. Je moet de boosheid omzetten in motivatie, en dat heb ik vandaag gedaan. Maar vierde worden is echt niet leuk."

Ondanks de sportieve teleurstelling zal Pieters ook met een goed gevoel terugkijken op het allereerste olympische golftoernooi sinds 1904. "Het was een prachtig toernooi, goed georganiseerd. Voor mij is het een van de beste weken uit mijn leven geweest. De hele ervaring was fantastisch."

.

bron: Belga