Arctic Race of Norway – John Degenkolb sprint naar eerste seizoenszege, eindwinst voor Gianni Moscon

Arctic Race of Norway - John Degenkolb sprint naar eerste seizoenszege

John Degenkolb heeft na een rist ereplaatsen dan eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen beet. De 27-jarige Duitser van Giant-Alpecin sprintte zondag in de vierde en laatste etappe in de Arctic Race of Norway na 193 kilometer in Bodo naar de zege. De Noor Alexander Kristoff werd tweede, de Fransman Arnaud Démare derde. Bert Van Lerberghe was met een tiende plaats beste Belg. De eindwinst in de vierde editie van de Noorse rittenkoers ging naar de 22-jarige Italiaan Gianni Moscon (Sky), die zaterdag de koninginnenrit won. Sylvain Chavanel, Simone Antonini, Peter Williams en onze landgenoot Tom Van Asbroeck maakten deel uit van de vroege vlucht die een maximale bonus nam van 3:15. Op de grootste moeilijkheid van de dag, Ljosenhammeren, spatte het peloton uit elkaar en zo’n 25 renners maakten nog de aansluiting vooraan.
Die grote groep zou evenwel niet voorop blijven, want de sprintersploegen werkten hard om de vluchters terug te grijpen en op 100 kilometer van het eind volgde de hergroepering. Het sein voor enkele andere renners om in de aanval te trekken: Marcus Burghardt, Anders Skaarseth, Oivind Lukkedahl, Fabian Wegmann, Karol Domagalski en onze landgenoot Floris De Tier. Zij verzamelden maximaal 2:30, maar het overwicht van Team Sky was te groot en finaal werden op 2,5 kilometer van het eind de laatste vluchters gegrepen.
In de sprint won John Degenkolb, de voorbije dagen twee keer goed voor een tweede plaats, voor Alexander Kristoff. De eindoverwinning gaat naar de jonge Gianni Moscon, die 15 seconden overhield op de Nederlander Stef Clement en een halve minuut op de Italiaan Oscar Gatto.

.

bron: Belga