'Junglemeisje' uit Cambodja herenigd met haar familie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De jonge vrouw die negen jaar geleden het wereldnieuws haalde door op mysterieuze wijze op te duiken uit de jungle van Cambodja, is weer herenigd met haar familie. In januari 2007 was de jonge vrouw plots opgedoken uit de Cambodjaanse jungle. De vrouw, die naakt was en voorovergebogen liep als een aap, werd in de provincie Ratanakkiri (aan de grens met Vietnam) betrapt toen ze voedsel wilde stelen bij een boer. Ze kreeg al snel de bijnaam 'junglemeisje' mee.

Aanvankelijk werd ze ondergebracht bij een Cambodjaanse familie die stelde dat het meisje vermoedelijk hun verdwenen dochter Rochom P'ngien is, die in 1989 op achtjarige leeftijd was verdwenen.

Maar onlangs dook een nieuwe potentiële vader op: een Vietnamese zeventiger die zegt dat hij zijn dochter herkend had op foto's op de sociaalnetwerksite Facebook. Zijn dochter raakte vermist in 2006 - dus één jaar voor het opduiken van het junglemeisje - en kampte met mentale problemen.

Zaterdag is het junglemeisje dan met haar familie in Vietnam herenigd. "We hebben haar teruggegeven aan haar Vietnamese vader", zegt Rochom Khamphy van het Cambodjaanse opvanggezin. "Zowel mijn familie als haar Vietnamese familie hebben gehuild bij de reünie."

De Vietnamese vader heeft aan het Cambodjaanse gezin een bedrag van omgerekend 1.300 euro betaald. Het gaat om een vergoeding van de kosten voor de jarenlange opvang van de vrouw.

Bron: Belga