Donald Trump: "Als ik verlies, heb ik een lange, mooie vakantie voor de boeg"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump lijkt niet wakker te liggen van een mogelijke nederlaag bij de verkiezingen. "Ofwel lukt het, ofwel heb ik een zeer, zeer mooie en lange vakantie voor de boeg", verklaarde hij in een interview met de tv-zender CNBC.

Trump zei dat hij enkel de waarheid vertelt. Als het "om redenenen van politieke correctheid" niet volstaat, is dat in orde. "Dan keer ik terug naar een zeer goede levenswijze", aldus de flamboyante vastgoedmagnaat. Trump scoort de laatste weken slecht in de opiniepeilingen. Hij blijft met de regelmaat van een klok voor ophef zorgen met provocerende uitlatingen. Woensdag bestempelde hij president Barack Obama en de Democratische kandidaat Hillary Clinton als de oprichters van terreurorganisatie Islamitische Staat. De dag ervoor had hij een dubbelzinnige uitspraak gedaan, die veel waarnemers beschouwden als een oproep tot geweld tegen Clinton.

Binnen zijn partij neemt het verzet tegen Trump toe. Ongeveer 70 invloedrijke Republikeinen hebben de partij in een open brief gevraagd om de geldkraan dicht te draaien voor de campagne van Trump en zich te concentreren op de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. De website Politico publiceerde de brief. "Dit hoeft geen moeilijke beslissing te zijn, want de kansen van Donald Trump om president te worden, verdampen elke dag", luidt het. De Republikeinen hekelen de "campagne van woede en uitsluiting" die Trump voert en "zijn gevaarlijke autoritaire tendensen".

Bron: Belga