Ontsnapte gevangene vlucht 1.000 kilometer in handboeien

RIO GRANDE CITY, TX - DECEMBER 07: Immigrants walk handcuffed after illegally crossing the U.S.-Mexico border and being caught by the U.S. Border Patrol on December 7, 2015 near Rio Grande City, Texas. Border Patrol agents continue to capture hundreds of thousands of undocumented immigrants, even as the total numbers of those crossing has gone down. John Moore/Getty Images/AFP

Een ontsnapte Australische gevangene is op twee dagen tijd 1.000 kilometer weggevlucht. In die tijd is de man er niet in geslaagd om zich uit zijn handboeien te bevrijden. Dat bericht BBC

Gevangene Kim Thomas Riley was erin geslaagd uit het ziekenhuis te ontsnappen. Daar werd de man onderzocht voor pijn op de borst. Zijn vriendin stond hem op te wachten aan het ziekenhuis en samen met de kinderen reed het paar zo’n 700 kilometer naar het zuiden.

Op een gegeven moment werd heeft Riley zijn vriendin en kroost achtergelaten, om op zichzelf nog driehonderdtal kilometer verder te rijden. Wanneer de wagen zonder benzine viel, zette de crimineel zijn ontsnapping te voet verder.

Hij kwam echter niet ver. Hoewel Riley zich probeerde te verstoppen onder een boomstam, kon de politie hem inrekenen in de buurt van zijn voertuig. De agenten moesten de man niet eens boeien, aangezien hij nog steeds zijn handboeien van voor de ontsnapping aanhad.

Foto AFP / J. Moore