Brit moet naar schatting 14 biljoen pond belastingen betalen

Niemand krijgt graag te horen dat hij belastingen moet bijbetalen, maar een Brit heeft toch wel een erg bizar schatting voorgeschoteld gekregen. De  belastingdienst raamde dat de spoorwerker maar liefst 14.301.369.864.289,03 pond (16,64 biljoen euro) zou moeten betalen.

Giles Hembrough schrok zich een hoedje toen hij thuis arriveerde na een avondje in de kroeg een bericht kreeg dat er iets veranderd was aan zijn belastingaangifte. Volgens de belastingdienst betaalde Hembrough te weinig belastingen, wat betekende dat hij een slordige 14 biljoen zou moeten bijbetalen. “We laten nog iets weten als dit bedrag klopt wanneer we je aangifte bekijken”, stond er nog doodleuk on het bericht.

“Er zijn een heleboel fouten in mijn belastingaangifte geslopen, dus ik dacht dat dit gewoon een update zou zijn. Toen ik het cijfer zag, moest ik twee keer kijken. Ik was ongelofelijk verbaasd”, getuigt Hembrough aan Metro UK. “Ik heb de belastingdienst gebeld om te zeggen dat ik een foutje had gevonden. De vrouw aan de andere kant van de lijn dacht dat iemand in slaap was gevallen op zijn toetsenbord”, vervolgt de spoorwerker.

Ondertussen vermaakt de man zich door het opmerkelijke bedrag aan zijn familie en vrienden te tonen. “De meeste mensen vinden het erg grappig”, besluit de Brit.

De belastingdienst heeft zich ondertussen geëxcuseerd en onderstreept dat het geen belastingaanslag betreft.

Foto Pixabay