OS 2016 - Marokkaanse bokser die verdacht wordt van aanranding vrijgelaten onder voorwaarden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Marokkaanse bokser Hassan Saada, die vrijdag kort voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen werd opgepakt op verdenking van aanranding, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het Braziliaanse gerecht woensdag.

Saada werd opgepakt omdat hij twee Braziliaanse schoonmaaksters in het olympisch dorp zou hebben aangerand. De rechter heeft hem nu verboden om het olympisch dorp te betreden of in de buurt van de vermoedelijke slachtoffers te komen. Hij mag Rio de Janeiro niet verlaten zonder toestemming en moet zijn paspoort afgeven aan de Braziliaanse autoriteiten.

De 22-jarige Saada, die afkomstig is uit Casablanca, had het normaal gezien moeten opnemen tegen de Turk Mehmet Nadir bij het boksen in de klasse van het halfzwaargewicht voor mannen. Hij werd niet tot de favorieten gerekend.

Maandag werd nog een tweede olympische bokser opgepakt wegens vermoedelijke aanranding. Het gaat om de 22-jarige Jonas Junius, de Namibische vlagendrager tijdens de openingsplechtigheid, die in het olympisch dorp een kamermeisje belaagd zou hebben.

Bron: Belga