OS 2016 - Goffin: "Publiek heeft Bellucci boven zichzelf doen uitstijgen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 13) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het olympisch tennistoernooi in Rio de Janeiro. De Luikenaar verloor zijn achtste finale tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP 54) in twee sets: 7-6 (12/10) en 6-4. "Bellucci speelde één van zijn beste matchen van dit seizoen en verdiende de overwinning", vertelde een eerlijke Goffin na afloop. "Bellucci maakte weinig fouten en bleef ook in de tweede set sterk tennissen", analyseerde de Luikenaar de partij. "Op basis van die tweede set verdient hij zeker de zege. Als thuisspeler kon hij ook genieten van de steun van het publiek, dat heeft hem in moeilijke momenten overeind gehouden en boven zichzelf doen uitstijgen."

Goffin blikte ook kritisch terug op zijn eigen prestatie. "In de eerste set waren er meerdere momenten om het verschil te maken, maar ik heb de kansen niet gegrepen", aldus Belgiës beste tennisser. "Voor hetzelfde geld had ik de eerste set gewonnen en dan was de wedstrijd wellicht anders verlopen. Uiteraard ben ik teleurgesteld, maar ik moet me bij de uitschakeling neerleggen. Ik ben fier op de twee goede matchen die ik in Rio gespeeld heb."

Goffin, die het olympisch toernooi op de negende plaats afsluit, komt snel weer in actie. Volgende week (13-21 augustus) neemt hij deel aan het Masters 1.000-toernooi van het Amerikaanse Cincinnati, ter voorbereiding van de US Open die eind augustus beginnen.

bron: Belga