Frisse temperaturen en kans op lichte regen

Deze ochtend zijn er in het oosten nog mooie opklaringen, maar vanaf het westen wordt het al snel betrokken met lichte regen of motregen. De lage bewolking raakt de Ardense Hoogten en zal het zicht daar beperken. Op het einde van de dag wordt het aan zee opnieuw droger met mogelijk enkele opklaringen. In de Hoge Venen komen de temperaturen niet hoger dan 12 of 13 graden, in het centrum 15 tot 17 graden. In het westen kan het op het einde van de dag al 19 graden worden. Er waait een matige en aan zee soms vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind. Dat meldt het KMI. De komende nacht trekt de regen weg richting Duitsland. Vanaf het westen wordt het stilaan droger maar aanvankelijk blijft het meestal zwaarbewolkt. Later in de nacht worden meer opklaringen verwacht vanaf het westen. Minima van 11 tot 17 graden. De wind blijft matig waaien uit west tot zuidwest. Morgen begint de dag met veel bewolking in het binnenland en wat opklaringen aan de kust en het westen. Overdag wordt het gedeeltelijk bewolkt met stilaan meer zon. In het binnenland is er een kleine kans op een plaatselijk buitje. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden bij een matige en na de middag aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Zaterdag leiden de resten van een storing tijdelijk tot meer bewolking over het noorden van het land, met kans op een buitje. In het zuiden is het meestal droog met mooie opklaringen. Maxima van 21 tot 24 graden. Vanaf zondag wordt het overwegend droog en geleidelijk warmer met overdag nog stapelwolken.

Begin volgende week wordt weer volop zon verwacht. De maxima liggen zondag en maandag in de buurt van 24 of 25 graden. Dinsdag en woensdag stijgt het kwik naar 27 of 28 graden. Woensdag wordt het zwoel en groeit de kans op een onweersbui.

bron: Belga