Brandweer krijgt zware brand ten noorden van Marseille niet onder controle

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ten noorden van Marseille zijn woensdagavond vijftienhonderd brandweerlieden ingezet om een zeer hevige brand te bestrijden. De brandweer krijgt het vuur niet onder controle, en minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve spreekt van een "bijzonder moeilijke situatie". "Situatie niet onder controle, zeer krachtige, snelle en explosieve brand die alles verbrandt op zijn weg, zelfs huizen", zo klonk het woensdagavond om halftien in een verklaring van de brandweer.

"Het doel van de brandweerdiensten is om het vuur in bedwang te houden om te vermijden dat het de steden bereikt, waaronder Marseille", zei minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve die ter plaatse is.

Van de brandweerlui van Bouches-du-Rhône raakte niemand gewond, maar in Rognac heeft een persoon zware verwondingen opgelopen.

In Herault trof een brand een terrein met kreupelhout van meer dan 200 hectaren in de buurt van Gabian, 20 kilometer ten noorden van Béziers. Woensdagnamiddag raakten er vier brandweerlui gewond tijdens een interventie, toen hun voertuig omgeven werd door vlammen. Drie van hen zijn er zwaar aan toe. Het vuur kon er kort na acht uur woensdagavond ingedamd worden.

De brand in Vintrolles begon woensdagnamiddag om 15.30 uur in Rognac en trof onder meer 2.700 hectare kreupelhout en enkele beboste plekken van het plateau van Arbois. Zo'n 20 tot 25 huizen gingen in vlammen op.

"Wat we nu zien hebben we al lang niet meer meegemaakt", zei de brandweer nog, terwijl het vuur zich verder in de richting van Marseille bewoog. Ook in Marseille was er rook en een brandgeur waarneembaar.

Bron: Belga