Anderlecht, Charleroi en Zulte Waregem op jacht naar 9 op 9

door
Belga
Leestijd 2 min.

STVV en Anderlecht trappen morgen (20u30) de derde speeldag van de Jupiler Pro League op gang met hun onderling duel op Stayen. Paars-Wit is met zes op zes een van de drie leiders in de stand en wil zijn winning streak aanhouden. De Brusselaars namen zondag nog erg vlot de maat van KV Kortrijk (5-1) en tankten zo het nodige vertrouwen na de uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League. Op het Truiense kunstgras gaan de jongens van coach René Weiler op zoek naar hun derde competitiezege op rij, het valt echter af te wachten of de Zwitserse coach nog lang op zijn kapitein Steven Defour kan rekenen. De voormalige Gouden Schoen wordt immers erg nadrukkelijk aan Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten (en het Engelse Burnley) gelinkt en houdt het mogelijk voor bekeken bij Paars-Wit.

Zaterdag wil ook Charleroi zijn ongeslagen status behouden. De Henegouwers krijgen om 18u AA Gent over de vloer, dat begin deze week zijn spits Laurent Depoitre naar FC Porto zag verkassen. De Buffalo's hebben het altijd lastig tegen Charleroi en staan voor een lastige verplaatsing. Nog zaterdag krijgt KV Mechelen KV Kortrijk over de vloer, ontvangt Westerlo het nog puntenloze Eupen en kijken Racing Genk en Waasland-Beveren mekaar in de ogen in de Luminus Arena.

Zondag (14u30) is het de beurt aan Zulte Waregem, de derde ploeg met zes op zes in de stand. Essevee krijgt Standard op bezoek, de Rouches hopen op puntengewin om zo de nodige rust te bewaren in de Vurige Stede. Later op de dag (18u) ontvangt landskampioen Club Brugge het Lokeren van Georges Leekens. Blauw-Zwart wil na de 1-0 nederlaag van vorige speeldag bij KV Oostende opnieuw aanknopen met de drie punten, voor de Lokerse spits Tom De Sutter wordt het een weerzien met zijn ex-club. Nog zondag (20u) sluiten KV Oostende en Moeskroen de derde speeldag af in de nieuwe Versluys Arena.

bron: Belga