Transseksuele Olympiër maakt opwachting in Nike-reclame

Chris Mosier is de eerste transgender die voor de Verenigde Staten naar de Olympische Spelen ging. De duatleet mag zich nu ook de eerste transgender noemen die in een sportadvertentie schittert.

Zes jaar geleden besloot Chris Mosier om van geslacht te veranderen. In 2015 haalde hij de olympische ploeg. “De eerste transgender te mogen zijn in het Amerikaanse mannenteam was een droom die uitkwam voor mij,” vertelt Mosier. “Het is ook voor andere mensen een geweldige kans om zichzelf weerspiegeld te zien in iemand die als transgender slaagt in de sportwereld.”

De Nike-advertentie waarin Mosier te zien is, kadert binnen de ‘Unlimited Courage’-campagne. In die reeks reclamefilmpjes wil het sportmerk atleten belichten die diep in hun ziel hebben moeten graven om de moed te vinden om te concurreren op het hoogste niveau van hun sport.

“Ik heb altijd al de Just Do It-mindset gehanteerd”, aldus Mosier. “Ik wist niet of ik sterk genoeg was voor de mannenploeg. I just did it. Elk succesverhaal dat ik gekend heb tot nu toont aan dat alles mogelijk is. Ik heb mezelf nooit gestopt, nooit limieten opgelegd, en ik ging er gewoon voor.”