Deens IT-bedrijf betaalt werknemers uit in PokéCoins

BELGA / N. Maeterlinck

Wie moeite heeft om het juiste personeel te strikken, moet creatief zijn. Zo slaagde Deens IT-bedrijf er maar niet in om nieuw talent aan te trekken en ging het daarom heil zoeken bij Pokémon GO. In vacature geeft het bedrijf nieuwe werknemers de optie om uitbetaald te worden in ‘PokéCoins’, de munteenheid van de populaire app.

Het gaat om een deel van het loon – maximaal 25.000 Deense kronen (3.367,70 euro) – dat wordt vergoed in Pokécoins. Met het geld kunnen Pokémon-jagers attributen kopen die hen vooruit helpen in het spel. Denk daarbij aan bijvoorbeeld PokéBalls.

Lasse Jurek, de directeur van het bedrijf, kwam op het idee nadat hij zag dat verschillende restaurants klanten probeerden te lokken via het spel. “Kinderen, jongvolwassenen en volwassenen spelen Pokémon Go overal”, legt Lurek uit aan Computerworld. “Dus ik dacht: we proberen het gewoon”. Jurek geeft toe dat hij zelf het spel nog nooit gespeeld heeft, maar hij is er rotsvast van overtuigd dat zijn kinderen het alvast leuk zouden vinden als zijn loon ook gedeeltelijk werd uitbetaald in PokéCoins.