Bejaard koppel overlijdt nagenoeg op hetzelfde moment na 63 jaar huwelijk

Het verhaal van Henry en Jeanette De Lange is wel erg vertederend. Het koppel was 63 jaar lang getrouwd en stierf uiteindelijk samen, terwijl ze elkaars handen vasthielden. 

Henry, een veteraan van de Korea-oorlog en Jeanette, een muzikante, werden in de echt verbonden in 1953 en samen hebben ze vijf kinderen grootgebracht. Jeanette leed echter aan de ziekte van Alzheimer en moest in 2011 opgenomen worden in een rusthuis. De laatste jaren ging het ook steeds slechter met de veteraan, die kampte met prostaatkanker. Dat hield Henry niet tegen om zijn vrouw dagelijks twee à drie keer te bezoeken.

Het rusthuis merkte dat de gezondheid van de twee geliefden erop achteruit ging. Henry werd ook opgenomen in de zorginstelling en het paar werd samen op een kamer gelegd. De kinderen werden ook op de hoogte gebracht. Twee van hen waren aanwezig toen hun moeder vredevol haar laatste adem uitblies.

“Mijn broer Keith zei tegen mijn vader ‘mama is naar de hemel. Je hoeft niet meer te vechten, je kan ook gaan als je wilt'”, vertelt zoon Lee De Lange aan lokale zender KSFY. Henry opende zijn ogen, keek een laatste keer naar zijn echtgenote en sloot de ogen opnieuw. Vijf à tien minuten was de man ook overleden.

“Je bidt hier niet voor omdat  dat gemeen lijkt, maar we hadden geen mooier afscheid kunnen vragen”, aldus Lee. Maar daar houdt het nog niet op. De klok in de kamer is stilgevallen om halfzes, op het exacte uur waarop Henry overleed. “Ongelofelijk, dit is een teken van God dat dit het juiste moment was”, besluit Lee.

Foto Pixabay