Weerbericht: frisjes met buien en kans op onweer

Weerbericht: frisjes met buien en kans op onweer

We krijgen woensdag wisselvallig en fris weer met een aantal stevige buien en kans op onweer. Na de middag wordt het wel geleidelijk droger vanaf de kust. Het kwik klimt niet hoger dan 13 graden in de Ardennen en 17 of 18 graden elders. De wind is eerst zwak en veranderlijk, draait dan naar het noorden tot noordwesten en neemt toe tot matig, zo meldt het KMI. De laatste buien verdwijnen tegen de avond en komende nacht, gevolgd door droger weer met brede opklaringen. Plaatselijk kan er nevel of grondmist opduiken. Later in de nacht komen er meer hoge wolken binnen drijven vanuit het westen. Het wordt een koude nacht. De minima schommelen tussen 3 en 5 graden in de Ardennen, rond 12 graden aan zee en tussen 7 en 10 graden in de andere streken. De noorden- tot noordwestenwind waait eerst nog matig, neemt af tot zwak en krimpt naar het zuidwesten.

Donderdag bereikt een zwakke storing onze land. Het wordt geleidelijk overal zwaarbewolkt en in de loop van de dag kan wat, meestal lichte regen of motregen vallen. ’s Avonds komen er opklaringen vanuit het westen. Het blijft nog fris met maxima rond 17 of 18 graden in Vlaanderen en tussen 13 en 16 graden in Ardennen.

Vrijdag in de loop van de voormiddag genieten we van brede opklaringen en droog weer. Later op de dag neemt de bewolking toe en zijn enkele druppels regen mogelijk. Maxima rond 21 graden. Zaterdag trekt een zwakke storing over het land. Het wordt wisselend bewolkt en er is, vooral in het oosten, kans op wat regen of een bui. De maxima schommelen rond 22 of 23 graden in het centrum. Vanaf zondag wordt het zonnig en droog met temperaturen tussen 25 en 30 graden.

bron: Belga