OS 2016 - "Finaleplaats is mooier dan nieuw record"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Pieter Timmers plaatste zich dinsdagavond overtuigend voor de olympische finale van de 100 meter vrije slag. Hij tikte in zijn halve finale aan in 48.14, een nieuw Belgisch record en goed voor de zesde tijd. "Acht honderdsten van mijn Belgische record en een finaleplaats", straalde Timmers na de race. "Het mooiste is toch wel dat ik in de finale sta. Daar kan ik voor een medaille gaan en dat is mooier dan een Belgisch record natuurlijk."

Timmers was naar eigen zeggen niet verrast dat hij zijn Belgisch record uit 2015 kon scherper stellen. "Ik wist absoluut dat ik deze chrono kon zwemmen. Als je voor een medaille wil zwemmen, moet je naar 48.1 kunnen gaan."

"Het was een heel goede race", vervolgde de 28-jarige Limburger. "Ik had het gevoel dat het onder controle was, kon versnellen wanneer het nodig was. Ik voel echt dat er nog veel benzine in de tank zit, dat ik de gashendel kan opentrekken en dat is positief."

Later op de avond zwemt Timmers met de Belgische aflossingsploeg nog de finale van de 4x200 vrij. "Hopelijk volgt dan ook een mooi resultaat. Dan kan ik morgen met een blij gevoel naar de finale."

"Je moet het je inbeelden alsof je in een auto zit die 200 km/u rijdt, maar dat je precies in een salon zit, zo makkelijk voelt het, en niet in een Formule 1-wagen die gas aan het geven is. Een gevoel dat alles heel comfortabel gaat, vanzelf. Dat geeft wel vertrouwen", aldus Belgiës snelste zwemmer.

Woensdagavond staat de finale van de 100 vrij op het programma. "Ik denk wel dat er nog iets af kan. Onder de 48 denk ik, dat zal zeker nodig zijn."

.

bron: Belga